Sneeuwschoentochten 2021
  • Bergwandelen met Frederike Bloemers

Sneeuwschoentochten 2021 en Covid-19

Het Sneeuwschoenprogramma voor 2021  staat hier nog wel beschreven, maar vervalt helaas.

 

 

 

 

 

 

Algemeen: De Jura is in wezen net zo sneeuwzeker als de Alpen, ook al zijn de bergen ervan relatief laag (tot 1.700 meter hoogte). Het massief is een langgerekt kalkmassief, ten westen van het Meer van Genève, met zeer alpiene eigenschappen. Bij Genève gaat de Juraboog abrupt omhoog met een hoogteverschil van bijna 1000 m.

Prijs: €785,- inclusief BTW, begeleiding, 6 overnachtingen, half pension met lunchpakket. Niet inbegrepen zijn de heen- en terugreis, drankjes, huur sneeuwschoenen met stokken.

Aantal deelnemers: tussen 3 en 8 personen.

Inschrijven: vóór 10 januari 2021 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact

Algemeen: Deze week vindt plaats in een geweldig mooi, wat afgelegen gebied! We gaan naar het district Prättigau-Davos in het Rätikongebergte, kanton Graubünden. Het schuurt tegen de Oostenrijkse grens aan. De plaatsnamen klinken exotisch en vergelegen in de oren, maar de afstand vanaf Nederland is vergelijkbaar met de andere aangeboden gebieden. Het gebied geeft veel mogelijkheden voor de sneeuwschoenwandelaar. De uitzichten zijn grandioos, temeer omdat er nogal wat bergtoppen op het programma staan. We overnachten in twee niet ver uit elkaar gelegen lokaties. Eerst in het dorpje St. Antönien en dan in een soort luxe berghut, waar we met bepakking naar toe lopen.

Prijs: €895,- inclusief huur lawinemateriaal (pieps, schep en sonde), begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket. Niet inbegrepen zijn de heen- en terugreis, drankjes, huur sneeuwschoenen met stokken en eventueel lokaal vervoer.

Aantal deelnemers: tussen 3 en 8 personen.

Inschrijven: vóór 20 januari 2021 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact