Winterwandeltochten
  • Bergwandelen met Frederike Bloemers

Winterwandeltochten 2019

Bij het begin van de herfst realiseren we ons dat, om met Bredero te spreken, naast de mens ook het weer kan verkeren. De bladeren gaan vallen en straks kan de sneeuw weer gaan vallen! Sneeuw kan voor het dagelijks leven lastig zijn. Dat gold al in de pre-historie, want er kon dan niet gejaagd worden. Immers, je kon je niet verplaatsen. Toen al zijn de sneeuwschoenen uitgevonden! En nu gebruiken we ze om extra plezier van sneeuw te kunnen beleven! Jehoeft het lopen met sneeuwschoenen niet te leren, ook al lijkt dat niet zo. Ze zijn uiteraard breder dan schoenen, maar je hoeft er beslist niet wijdbeens mee te lopen! Wel zijn het gebruik van stokken onmisbaar voor je evenwicht.

In het nieuwe jaar kan je met twee verschillende sneeuwschoentochten mee, beide in het Zwitserse kanton Wallis. En begin maart gaan we 5 dagen wandelen in de Frans/Zwitserse Jura!

Meld je je aan voor de Nieuwsbrieven (bij tab Contact) en lees daarin de komende plannen voor allerlei geplande tochten. Die zullen uiteraard dan ook al op deze website te zien zijn.

      

Overzicht

Deze wandelweek wordt er bij uitstek een van bewegen, observeren en genieten! Hij vindt plaats in het nagenoeg verstilde Val d’Anniviers, aan de zuidkant van het Zwitserse kanton Wallis. Kleine dorpjes, vriendelijk ogende laagbouw, en twee verschillende verblijfplaatsen! Beide hotels munten uit in knusse Walliser sfeer en gastvrijheid. Van daaruit maken we 5 dagtochten, van gemiddeld 4 uur per dag (excl. de pauzes) met maximaal 400 meter hoogteverschil. We blijven buiten de lawinegevaarlijke gebieden. Steeds hebben we met helder weer een schitterend uitzicht over het hoofddal en alle omringende bergreuzen van vaak boven de 4.000 meter! We lopen en verblijven boven de 1.500 meter, dus de sneeuwzekerheid is groot te noemen.

Vereiste ervaring en conditie: je hoeft geen ervaring te hebben met bergwandelen, of met sneeuwschoenlopen. Het is net als gewoon lopen, het gaat alleen langzamer. Je klemt ze onder je bergschoenen. Stokken zijn wel nodig. Je conditie moet wel redelijk zijn, d.w.z. dat je kunt wandelen met een dagrugzakje 3 - 5 uur per dag (excl. pauzes).

Prijs: €770,- incl. BTW, begeleiding, 5 overnachtingen half pension 2x met lunchpakket. Niet inbegrepen zijn de heen- en terugreis, drankjes, huur sneeuwschoenen met stokken, lawineset (is verplicht: €50,-) en eventueel lokaal vervoer. Neem dus wat Zwitserse francs mee! Kabelbaantjes kosten ca. CHF 35,- (is ruim €30,-).

Aantal deelnemers: tussen 4 en 8 personen.

Inschrijven: last minute vóór 20 februari 2019 door te klikken op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact