Zomerwandeltochten 2019
  • Bergwandelen met Frederike Bloemers

Zomerwandeltochten 2019

 

 

 

PROGRAMMA

Algemeen: Over het kantonTessin raak je niet uitgepraat. Zo groot als daar het hoogteverschil tussen dal en berg is, zo groot is ook de variatie aan landschappen. Weinig mensen, veel meren en watervallen. Via eiken-, beuken- en tamme kastanjebossen loop je vanuit het dal omhoog en omlaag. Gevarieerde flora, vooral in deze periode! Piepkleine, romantisch aandoende dorpjes met stenen huizen, soms verlaten. Weinig wind en regen. Maar áls het regent kan er heel veel vallen! We trekken van noord (Val Bedretto) naar zuid (Val Maggia) en dalen af naar Locarno. Wie weet duiken we nog even het Lago Maggiore in! Met de trein en stukje bus rijden we in 2 uur terug naar ons startpunt.

Periode: zondagavond 30 juni t/m 6 juli 2019.

Prijs incl. BTW: € 865,- incl. begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. heen- en terugreis, lokale reiskosten (max. €50,-) en versnaperingen.

Accommodatie: We slapen 3 nachten in slaapzalen in berghutten, en 3 nachten in comfortabele B&B’s in 2- en 3-persoons kamers. De innerlijke mens zal goed aan zijn trekken komen. Als vanouds krijg je in de berghutten goeie, stevig kost en in de dalen eten we in restaurants.

Transport: Het vertrekpunt All’Aqua (Nufenenpas) is goed met trein tot Airolo en bus te bereiken. Over de weg is het vanaf Utrecht 9,5 uur rijden ( 904 km.). Auto’s, indien relevant, laten we bij ons vertrekpunt voor de hele week staan. Om daar terug te komen nemen we de trein in Locarno en nog een stukje bus.

Vereiste ervaring en conditie: ervaring met bergwandelen is wenselijk, maar niet vereist. Je conditie moet goed zijn, je moet probleemloos met een rugzak van ca.8 kg. gedurende 4-5 uur per dag kunnen lopen (excl. pauzes).

Aantal deelnemers: tussen 4 en 8.

Aanmelden: voor 15 mei 2019 door te klikken op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact

PROGRAMMA

Algemeen: Het gebied van de Muverans is nog niet zo lang door Nederlandse wandelaars ontdekt. Dat is anders voor de Zwitsers zelf, voor hen is dit een welbekend wandelparadijs. En terecht! Grillige kalkformaties, glooiende grashellingen, steile steenpaadjes, je kunt het hier allemaal verwachten. Er zijn romantische almhutten waar je zelfgemaakte kaas kunt krijgen en waar we ook een enkele keer overnachten! Het mooie is ook dat we een rondtocht maken.

Periode: zondagavond 25 t/m 31 augustus 2019.

Prijs: €785,- incl. begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. reis en versnaperingen.

Accommodatie: We slapen in auberges en hutten met 4- of 6-persoonskamers en slaapzalen. Indien een 2-persoonskamer aanwezig en beschikbaar is, zal deze tegen extra betaling gereserveerd kunnen worden.

Transport: Je kan met het openbaar vervoer reizen, en als je per auto rijdt, organiseren we zoveel mogelijk samen rijden. Het vertrekpunt Pont de Nant is goed per auto te bereiken. Openbaar vervoer is goed tot Gryon, daarna kan je opgehaald worden of moet je liften.

Vereiste ervaring en conditie: ervaring is niet nodig. Je conditie moet redelijk goed zijn, want je wandelt met een rugzak van ca. 8 kg. gedurende 4-5 uur per dag (excl. pauzes).

Aantal deelnemers: tussen 4 en 8.

Aanmelden: vóór 19 juli 2019 door te klikken op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact

PROGRAMMA

Algemeen: Ons tochtengebied ligt in de Franse Alpen, rondom het schitterende dal van Chamonix. Hoog boven dit beroemde bergdorpje torent de keten van de Mont Blanc (4.810m.) uit. We lopen vlak langs dit imposante en uitgestrekte massief en laveren tussen een hoogte van circa 1.000 en 2.500 meter. We maken vijf dagtochten vanuit een comfortabel, drie-sterren hotel in het dorpje Argentière.

Periode: 22 t/m 27 september 2019

Prijs incl. BTW: €795,- incl. begeleiding, 5 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. reis, lokaal vervoer en versnaperingen.

Accommodatie: We slapen in het statige 3-sterrenhotel “La Couronne” (www.hotelcouronne.com) in het gezellige dorpje Argentière (1.244m). Het dorpje ligt 9 km. ten noorden van Chamonix-Mont-Blanc. Er zijn in het hotel 2- en 1-persoonskamers gereserveerd. Voor een 1-persoonskamer geldt een toeslag van €20,- per nacht.

Transport: Met de trein is het gebied rondom Chamonix goed te bereiken. Ter plaatse zullen we ons zoveel mogelijk te voet vervoeren. Soms is het nodig en heel comfortabel om de gratis pendelbus te gebruiken. Die doet alle handige startpunten van onze wandelingen aan.

Vereiste ervaring en conditie: ervaring met bergwandelen niet vereist, je conditie moet wel redelijk goed zijn, je wandelt met een dagrugzakje 4 uur per dag (excl. pauzes).

Aantal deelnemers: tussen 4 en 8.

Aanmelden: vóór 15 juli 2019 door te klikken op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact