Winterwandeltochten 2022
  • Bergwandelen met Frederike Bloemers

WINTERWANDELTOCHTEN 2022

WINTER 2022 EN COVID-19 VIRUS

Geschreven in november 2021. Bergwandelen-Bloemers vraagt een bewijs van vaccinatie, of negatieve testen van PCR of sneltest (zie tab Algemene Voorwaarden). Reden is dat men in een berghut in slaapzalen overnacht, waarmee de kans op besmetting groot is. Mocht iemand van de groep besmet raken dan moet iedereen de tocht afbreken en in quarantaine.  Het blijft nog ongewis of het virus ons de komende winter de vrijheid geeft om naar de Alpen te gaan! Dus het reisprogramma is onder voorbehoud van bijv. annulering door corona-ziekte door Frederike Bloemers of door verscherpte corona-eisen van het ontvangende land. We volgen nauwlettend de Corona-ontwikkelingen in binnen- en buitenland, doe dat alsjeblieft zelf ook, dan weet je net zoveel als wij!Er in alle optimisme vanuit gaan dat dit ons gegund wordt, hierbij de volgende data van onze wintertochten 2022!

1. Bregenzerwald - Oostenrijk: zondag 23 t/m 30 januari 2022

2. Sint Bernardgebied- Zwitserland: zondag 13 t/m 18 februari 2022

3. Zwitserland, Frankrijk of Oostenrijk, tussen 20 en 27 februrai 2022. Wil je met een eigen groepje of je familie een weekje de sneeuw in?  We organiseren graag een privé-vakantie voor je! Uiteraard kun je suggesties doen over zwaarte programma, land, accomodatie en een beetje over de data.

4. Karinthië - Oostenrijk: zaterdag 12 t/m 19 maart 2022

 

 

 

 

Algemeen: de organisatie van deze zes-daagse is in handen van het reisbureau Snowleopard Reizen, Bergwandelen-Bloemers gidst deze tocht. Het National Park Hohe Tauern is uitermate geschikt voor mooie sneeuwschoenwandelingen. Er zijn volop sneeuwschoenmogelijkheden, reden waarom het programma hieronder een indicatie is. Mallnitz ligt aan het einde van de Tauern-vallei, de nabijheid van de bergen in combinatie met de zeer goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, maakt dit bergdorp een waardevolle vakantiebestemming voor iedereen die zijn auto thuis wil laten!

Prijs: €1265,- inclusief treinreis (korting bij eigen vervoer) en huur materialen, exlusief eigen consumpties en dergelijke. Voor meer details kijk op de genoemde website.

Aantal deelnemers: tussen de 6 en 12 personen.

Inschrijven: dit kan deze keer bij https://www.snowleopard.nl/reis/sneeuwwandelreis-karnten-oostenrijk/ Kijk daar ook voor algemene voorwaarden.

Algemeen: VANWEGE GROTE BELANGSTELLING SLUIT DE INSCHRIJVING HIERVOOR AL OP 21 NOVEMBER 2022! Samen met de ervaren Henk Filippo begeleid Bergwandelen-Bloemers een groep van maximaal 12 mensen, bestaande uit langlaufers en sneeuwschoenlopers.
Voor deze combireis kies je van te voren je hoofdactiviteit: langlaufen of sneeuwschoenwandelen. Wie het leuk vindt kan af en toe overstappen naar de andere activiteit, zodat je als langlaufer ook een paar sneeuwschoenwandelingen kunt maken (als wandelaar mee met de langlaufgroep kan alleen indien je ook over een toerlanglaufuitrusting en de benodigde vaardigheden beschikt). Het Bregenzerwald in de regio Vorarlberg is het eerste voorgebergte van de Alpen ten oosten van de Bodensee. Met langgerekte bergdalen, hoogvlaktes en bergtoppen tot 2000 meter hoogte, vormt het een uitgestrekt en sneeuwzeker gebied. Het kent een uitgebreid netwerk aan sneeuwschoentochten en loipes.

Prijs: € 950, inclusief hotel met vol pension, huur sneeuwschoenen en stokken, exclusief heen- en terugreis, huur lawineuitrusting (ca. €50), enkele ritten met eigen auto of taxi naar verder weg gelegen startpunten, eigen consumpties.

Aantal deelnemers: in totaal maximaal 12-14, verdeeld over twee groepen.

Inschrijving: zie hierboven, uiterlijk 21 november 2022 (neem contact op als je serieus overweegt mee te gaan)!

 

Algemeen: In het fraaie gebied van de Sint Bernard maken we vijf uiteenlopende dagtochten. Het doodlopende, compleet verstilde maar oh zo mooie Val Ferret, is beroemd om zijn in de zomer populaire Tour du Mont Blanc. Het biedt fenomenale uitzichten. De andere 2 gebieden, bij Champex en bij Liddes, kenmerken zich doordat ze weinig skiliften hebben en dus ook rustig zijn. De wandelingen duren gemiddeld 4 uur per dag (excl. de pauzes).

Prijs: ca. €895,- inclusief huur lawinemateriaal (zendertje, schep,sonde), 6 overnachtingen half pension in hotel, met lunchpakket. Niet inbegrepen zijn de heen- en terugreis, eigen consumpties, huur sneeuwschoenen met stokken en eventueel lokaal vervoer.

Aantal deelnemers: tussen 3 en 8 personen.

Inschrijven: vóór 10 januari 2022 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact