Zomerwandeltochten 2019 en data 2020
  • Bergwandelen met Frederike Bloemers

Zomerwandeltochten 2019 en data 2020

 

VOORLOPIGE DATA ZOMERWANDELTOCHTEN 2020

Omdat de zomer nog niet voor deur staat en we eerst nog fraaie sneeuwschoentochten gaan maken, volstaan we voorlopig met het noemen van drie voorlopige weken voor zomertochten en hun voorlopige bestemming.

 

12 t/m 17 juli 2020: 5-daagse huttentrektocht Tour des Muverans

16 t/m 22 augustus 2020: 6-daagse huttentrektocht Tessin

30 aug. t/m 5 september 2020: een nader bepalen invulling in Frankrijk.

 

 

PROGRAMMA

Algemeen: Over het kantonTessin raak je niet uitgepraat. Zo groot als daar het hoogteverschil tussen dal en berg is, zo groot is ook de variatie aan landschappen. Weinig mensen, veel meren en watervallen. Via eiken-, beuken- en tamme kastanjebossen loop je vanuit het dal omhoog en omlaag. Gevarieerde flora, vooral in deze periode! Piepkleine, romantisch aandoende dorpjes met stenen huizen, soms verlaten. Weinig wind en regen. Maar áls het regent kan er heel veel vallen! We trekken van noord (Val Bedretto) naar zuid (Val Maggia) en dalen af naar Locarno. Wie weet duiken we nog even het Lago Maggiore in! Met de trein en stukje bus rijden we in 2 uur terug naar ons startpunt.

Periode: zondagavond 30 juni t/m 6 juli 2019.

Prijs incl. BTW: € 865,- incl. begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. heen- en terugreis, lokale reiskosten (max. €50,-) en versnaperingen.

PROGRAMMA

Algemeen: Het gebied van de Muverans is nog niet zo lang door Nederlandse wandelaars ontdekt. Dat is anders voor de Zwitsers zelf, voor hen is dit een welbekend wandelparadijs. En terecht! Grillige kalkformaties, glooiende grashellingen, steile steenpaadjes, je kunt het hier allemaal verwachten. Er zijn romantische almhutten waar je zelfgemaakte kaas kunt krijgen en waar we ook een enkele keer overnachten! Het mooie is ook dat we een rondtocht maken.

Periode: zondagavond 25 t/m 31 augustus 2019.

Prijs: €785,- incl. begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. reis en versnaperingen.

PROGRAMMA

Algemeen: Ons tochtengebied ligt in de Franse Alpen, rondom het schitterende dal van Chamonix. Hoog boven dit beroemde bergdorpje torent de keten van de Mont Blanc (4.810m.) uit. We lopen vlak langs dit imposante en uitgestrekte massief en laveren tussen een hoogte van circa 1.000 en 2.500 meter. We maken vijf dagtochten vanuit een comfortabel, drie-sterren hotel in het dorpje Argentière.

Periode: 22 t/m 27 september 2019

Prijs incl. BTW: €795,- incl. begeleiding, 5 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. reis, lokaal vervoer en versnaperingen.