Zomerwandeltochten 2021
  • Bergwandelen met Frederike Bloemers

ZOMERWANDELTOCHTEN 2021

ZOMER 2021 EN COVID-19 VIRUS

Geschreven op 16 mei 2021. In mijn nieuwsbrief "Gaat lukken" van 12 mei jl. schreef ik: Frankrijk opent per 9 juni zijn grenzen voor buitenlanders, dus ruim vóór 4 juli. Wel is een bewijs van vaccinatie vereist en terecht. Ik vraag jullie hetzelfde als je deze zomer mee gaat wandelen: bewijs van 2 vaccinaties (1x met Jansenvaccin) waarvan de laatste minstens 5 dagen geleden. Dat betekent dat de lezers van jonger dan ca. 50 jaar waarschijnlijk een probleem hebben, als ze 4 juli mee willen, maar daar valt vast wel een mouw aan te passen. Hoe, wanneer en in welke taal we dit bewijs kunnen krijgen, horen we nog van de overheid. Dat het zomerprogramma 2020 van Bergwandelen-Bloemers, ondanks Corona, ongewijzigd doorgang heeft kunnen vinden, mag een zegen genoemd worden. Helaas is het voor de winter niks geworden. Het blijft nog ongewis of het virus ons deze zomer weer de vrijheid geeft om naar de Alpen te gaan! Er in alle optimisme vanuit gaan dat dit ons gegund wordt, hierbij de volgende data van onze zomertochten 2021!

1. Zicht op de Mont Blanc: zondag 4 t/m zaterdag 10 juli

2. Tessin: zondag 15 t/m zaterdag 21 augustus

3. En zondag 5 t/m zaterdag 12 september een jubileumtocht naar het stille, ongerepte en prachtig Beaufortgebied! Bij voldoende deelname krijgt deze week een geologentint, want dan loopt vriend en specialist Janos Urai de hele week met ons mee!


 
Natuurlijk is alles onder voorbehoud.
We volgen nauwlettend de Corona-ontwikkelingen in binnen- en buitenland en jullie horen het wanneer er zicht op groen licht is.

 

 

Algemeen

Deze sportieve huttentocht in de vroege zomer vindt plaats westelijk van Chamonix en Les Houches. We lopen nabij het mooie Mont Blancgebied, vlak voor de schoolvakanties en met dus relatief weinig toeristen. De bloemen bloeien volop en elke dag zie je wel ergens de het wit van de hoogste bergtop van Europa glinsteren. We laten de drukke, populaire paden van de officiële Tour de Mt. Blanc ongemoeid. Wij zoeken de stilte juist op. Eerst lopen we 3 dagen langs de Mont Buet, daarna steken we door naar prachtig kalkgebergte: de Rochers des Fiz. 

Periode: avond 4 t/m 10 juli 2021

Prijs incl. BTW: €765,- incl. begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket, exclusief reiskosten en versnaperingen.

Aantal deelnemers: tussen 4 en 8.

Vereiste conditie: een goede conditie is noodzakelijk, enige wandelervaring is zeer wenselijk. We wandelen met een rugzak van ca. 10 kg. en lopen ca. 3-6 uur per dag (exclusief pauzes).

Aanmelden: vóór 1 juni 2021 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact

Transport: Zowel met de trein als met de auto is het dal van Chamonix goed te bereiken (1.029km. vanaf Den Haag, reistijd krap 10 uur). Er wordt zoveel mogelijk gepoold met auto’s. Vanaf het plaatsje Servoz zullen we in ca. een uur met de trein terugreizen naar de auto.

Accommodatie: We overnachten zes nachten in vijf verschillende locaties, in principe overal met onze groep in een eigen slaapzaal. Bezien vanuit Corona worden wij als één huishouden beschouwd. Vanwege Corona is een slaapzak verplicht.

Algemeen

Voor velen is Tessin een onbekend kanton van Zwitserland. Men spreekt Italiaans en het gebied lijkt ver weg vanuit Nederland te liggen. Toch lijkt dit meer een gevoelsmatige kwestie te zijn dan een werkelijke. De afstand is uitstekend te overbruggen en gelukkig kennen de Zwitsers daar ook andere talen. Via eiken-, beuken- en tamme kastanjebossen loop je vanuit het dal omhoog. We gaan dwars door het gebied, van noord (Val Bedretto) naar zuid (Val Maggia). We tikken zelfs het Lago Maggiore aan en reizen vanaf Locarno met trein en bus terug naar onze auto.

Vereiste ervaring en conditie: enige ervaring is wenselijk, niet vereist. Je conditie is goed, want je wandelt met een rugzak van ca.10 kg. gedurende 4-5 uur per dag (excl. pauzes).

Periode: avond 15 t/m 21 augustus 2021

Prijs incl. BTW: € 815,- incl. begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. reis erheen en terug, lokale reiskosten (ca. €50,-) en versnaperingen.

Aantal deelnemers: tussen 4 en 8.

Aanmelden: voor 1 juli 2021 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact

Transport

Het vertrekpunt All’Aqua (Nufenenpas) is goed met trein tot Airolo en bus te bereiken. Over de weg is het vanaf Utrecht 9,5 uur rijden ( 904 km.). Auto’s laten we bij het startpunt voor de hele week staan. Om daar terug te komen nemen we de trein in Locarno en nog een stukje bus.

Accommodatie

We slapen 4 nachten in berghutten, en 2 nachten in een hotelletje in de dalen en dan met 2- en 3-persoons kamers. De innerlijke mens zal goed aan zijn trekken komen, in de dalen eten we in restaurants.

 Algemeen

Voor ons 5-jarig bestaan maken we een pittige rondtocht in een alpien gebied dat afwijkt van alle andere. De ronde is in totaal 100 km. lang, we leggen 5800 stijg- en daalmeters af in zo’n totaal 40 uur (zonder de pauzes meegerekend). De omgeving is wijds en uitgestrekt, pal ten zuiden van het Mont Blancgebied gelegen. Je kijkt steeds tegen dat massief aan, maar loopt zelf tussen de 1500 en 2500 meter in, dus een stukje lager. Niet in de sneeuw maar over groene en stenige hellingen. Niet alleen zie je er koeien, maar ook steenbokken en gemzen! We lopen tussen rotstorens en gekartelde graten, die geologisch erg interessant zijn. En als er voldoende deelnemers zijn dan loopt de sinds een jaartje gepensioneerde hoogleraar in de geologie met ons mee om ons alle wonderen van de geschiedenis van de bodem en van de Alpen te laten zien en te vertellen!

Vereiste ervaring en conditie: uitstekende conditie nodig, je wandelt met een rugzak van zo’n 10 kg. per dag 5-7 uur (exclusief pauzes), enige ervaring met lang door de bergen lopen is vereist.

Periode: avond 15 t/m 21 augustus 2021

Prijs incl. BTW: € 815,- incl. begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. reis erheen en terug, lokale reiskosten (max. €50,-) en versnaperingen.

Aantal deelnemers: tussen 4 en 8.

Aanmelden: voor 25 juli 2021 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact

Transport

Het begin- en eindpunt van de tocht zijn zowel per trein als per auto goed te bereiken. Vanaf Parijs rijdt de TGV in 3,5 uur naar Albertville. Daar kan je opgehaald worden, dat ligt maar 10 km. van het startpunt Queige af. Vermoedelijk gaan er ook auto’s heen en dan wordt er gepoold.

Accommodatie

We slapen overal in ca. 6-persoons slaapruimtes, 1x in het dal, de andere 5 nachten in berghutten. Voor 1 nacht kan een 2-persoons kamers gehuurd worden, mits deze nog beschikbaar is. Met de Franse keuken is lekker eten garandeerd! Vanwege Covid-19 nemen we een slaapzak mee.