Zomerwandeltochten 2019
  • Bergwandelen met Frederike Bloemers

PROGRAMMA

Algemeen: Ons tochtengebied ligt in de Franse Alpen, rondom het schitterende dal van Chamonix. Hoog boven dit beroemde bergdorpje torent de keten van de Mont Blanc (4.810m.) uit. We lopen vlak langs dit imposante en uitgestrekte massief en laveren tussen een hoogte van circa 1.000 en 2.500 meter. We maken vijf dagtochten vanuit een comfortabel, drie-sterren hotel in het dorpje Argentière.

Periode: 22 t/m 27 september 2019

Prijs incl. BTW: €795,- incl. begeleiding, 5 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. reis, lokaal vervoer en versnaperingen.

Accommodatie: We slapen in het statige 3-sterrenhotel “La Couronne” (www.hotelcouronne.com) in het gezellige dorpje Argentière (1.244m). Het dorpje ligt 9 km. ten noorden van Chamonix-Mont-Blanc. Er zijn in het hotel 2- en 1-persoonskamers gereserveerd. Voor een 1-persoonskamer geldt een toeslag van €20,- per nacht.

Transport: Met de trein is het gebied rondom Chamonix goed te bereiken. Ter plaatse zullen we ons zoveel mogelijk te voet vervoeren. Soms is het nodig en heel comfortabel om de gratis pendelbus te gebruiken. Die doet alle handige startpunten van onze wandelingen aan.

Vereiste ervaring en conditie: ervaring met bergwandelen niet vereist, je conditie moet wel redelijk goed zijn, je wandelt met een dagrugzakje 4 uur per dag (excl. pauzes).

Aantal deelnemers: tussen 4 en 8.

Aanmelden: vóór 15 juli 2019 door te klikken op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact

Gedetailleerd programma

We verzamelen op zondagavond 22 september om ongeveer 17.30u. in ons hotel. We maken kennis met elkaar en pakken onze dagrugzak voor de volgende dag. Elke avond zullen we het weerbericht, het wandelprogramma van de volgende dag en natuurlijk mekaars welbevinden doornemen!

Hieronder volgt het dagprogramma. Let op, de hieronder genoemde wandeltijden zijn zonder de rustpauzes. Het programma kan aan weers- of andere omstandigheden aangepast worden.

Dag 1 Aiguilles de Possettes

Met de auto of Chamonixbus gaan we naar La Tour. Vandaar lopen we over groene weiden naar de Aiguilles de Possettes (2.201m). Als we snel zijn en nog energie hebben, kunnen we nog doorlopen naar de Col de Balme (2.191m). We maken een minimaal 4 uur durende rondtocht, die kan op diverse manieren uitgebreid of ingekort worden. Na de stijging komen we bij de afdaling langs de gîte Le Charamillon op ca. 1.900 m., met heerlijke bosbessentaartjes.

Hoogteverschil: 650 m. stijgen en dalen.

Tijdsduur: minimaal 4 uur.

Dag 2 Refuge de Loriaz

Een rondtocht, via de Refuge de Loriaz (2.020m.), met een magnifique uitzicht op stoere toppen van de Mont Blancketen. Een groot deel lopen we in de bossen, in totaal 4 uur heen en terug vanaf Le Couteray (klein kwartier rijden per auto). Vóor het begin van de tocht zetten we daar een van onze auto’s neer en passen een autowisseltruc toe.

Hoogteverschil: 720 m. stijgen en dalen.

Tijdsduur: 4 uur.

Dag 3 Aiguilette des Houches (2.285 m.)

Dit wordt bij stralend weer een heel memorabele dag. We lopen namelijk over een soort balkon-pad recht tegenover de Mont Blanc! Het is een deel van de Tour de Mt. Blanc. We rijden 20 minuten naar het dorp Les Houches. Vandaar uit lopen we naar de gezellige Bellachathut (2.151m.) waar we van het fenomenale uitzicht genieten. Dan via de Aiguillete des Houches weer terug naar het dal en naar de auto.

Hoogteverschil: 950 meter omhoog en dalen.

Tijdsduur: 5 uur, 30 min.

Dag 4 Tête aux Vents (2.130m.)

Vlakbij ons dorpje ligt het gehucht Tré-le-Champ. Daarheen rijdt de bus ons in een paar minuutjes, zodat we direct onze kuitspieren kunnen inzetten! Het pad gaat met een slalom omhoog en we moeten zelfs wat ijzeren treden en stangen gebruiken voor een rotsig stuk terrein. Misschien zien we, zo in het naseizoen, wel gemzen of steenbokken!

Hoogteverschil: 700 m. stijgen en dalen.

Tijdsduur: 4uur, 25 min.

Dag 5 Chalet de Floria of Bossonsgletsjer

Dit wordt onze laatste dag! We hebben twee keuzemogelijkheden. Òf een wat ontspannen wandeling naar het bloemrijke Chalet de la Floria (1.337m.). Daar kunnen we heerlijk verpozen op of naast het terras met een versnapering, voordat we langs een andere weg afdalen naar de parkeerplaats Les Praz 1.060 m. Als we fitter zijn kunnen we een andere, langere tocht maken. Met de auto naar Les Houches (La Côte du Mont) om naar de overweldigende Bossonsgletsjer te lopen, tot aan het Chalet des Pyramides (840m. stijgen/dalen, 8 km., 4 uur).

Hoogteverschil: 500 m. of alternatief: 840m. stijgen en dalen.

Tijdsduur: 3 uur of alternatief: 4 uur.

We zeggen elkaar na een prachtige wandelweek weer gedag en kunnen alvast het tweede deel van de middag richting huis rijden.