Winterwandeltochten 2022
  • Bergwandelen met Frederike Bloemers

Algemeen: VANWEGE GROTE BELANGSTELLING SLUIT DE INSCHRIJVING HIERVOOR AL OP 21 NOVEMBER 2022! Samen met de ervaren Henk Filippo begeleid Bergwandelen-Bloemers een groep van maximaal 12 mensen, bestaande uit langlaufers en sneeuwschoenlopers.
Voor deze combireis kies je van te voren je hoofdactiviteit: langlaufen of sneeuwschoenwandelen. Wie het leuk vindt kan af en toe overstappen naar de andere activiteit, zodat je als langlaufer ook een paar sneeuwschoenwandelingen kunt maken (als wandelaar mee met de langlaufgroep kan alleen indien je ook over een toerlanglaufuitrusting en de benodigde vaardigheden beschikt). Het Bregenzerwald in de regio Vorarlberg is het eerste voorgebergte van de Alpen ten oosten van de Bodensee. Met langgerekte bergdalen, hoogvlaktes en bergtoppen tot 2000 meter hoogte, vormt het een uitgestrekt en sneeuwzeker gebied. Het kent een uitgebreid netwerk aan sneeuwschoentochten en loipes.

Prijs: € 950, inclusief hotel met vol pension, huur sneeuwschoenen en stokken, exclusief heen- en terugreis, huur lawineuitrusting (ca. €50), enkele ritten met eigen auto of taxi naar verder weg gelegen startpunten, eigen consumpties.

Aantal deelnemers: in totaal maximaal 12-14, verdeeld over twee groepen.

Inschrijving: zie hierboven, uiterlijk 21 november 2022 (neem contact op als je serieus overweegt mee te gaan)!

Accomodatie: Overnacht wordt in een comfortabel hotel in Sibratsgfäll op tweepersoonskamers, op basis van halfpension. Er staat iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet voor ons klaar en ‘s avonds een diner met 4-gangen keuzemenu (aan het ontbijt kan telkens een lunchpakket worden gemaakt). Als gast kunnen we gratis gebruik maken van de wellnessfaciliteiten (sauna, stoombad, hot pool). Drankjes zijn voor eigen rekening, evenals een eventuele lunch onderweg.

Transport: de heen- en terugreis dien je zelf te regelen per trein of auto, Bergwandelen-Bloemers en Henk Filippo bemiddelen daarbij.

Vereiste ervaring en conditie: Deelnemers aan het sneeuwschoenwandelprogramma dienen ca. 4 tot 6 uur probleemloost met een dagrugzakje te kunnen lopen. Je hoeft geen ervaring te hebben in het lopen met sneeuwschoenen. Het is even wennen, maar dan loop je er zo op weg.

Programma: het tochtenprogramma is in voorbereiding en wordt op deze plaats aangevuld. Het programma kan aan de weersomstandigheden aangepast worden, vooral wanneer sprake is van lawinegevaar.

Een mogelijke tocht is de Rehenbergvorsasz: circa 15 km; 500 m stijgen en dalen. Prachtige wandeling door de alpenweiden en bossen rond Schetteregg en de alphutjes van Rehenbergvorsasz, een stil en heuvelachtig gebied onderaan het bergmassief van de Winterstaude. Direct vanuit het dorpje Sibratsgfäll dalen we af naar de bergbeek Sübersach en klimmen aan de overkant door de bossen en bergweiden naar de Obere Falzalpe op 1300 meter. We volgen bospaden en trekken ons eigen spoor door het stille besneeuwde landschap.

Ook doen we waarschijnlijk de Renkknie: 10-15 km; 600 m stijgen en dalen. Op sneeuwschoenen klimmen we naar de Renkknie op 1411 m hoogte, de ‘huisberg’ van Sibratsgfäll, een geweldig uitzichtpunt. Met sneeuwschoenen zijn de klim en de vrij steile afdaling gemakkelijker dan op langlaufski’s. Als we de smaak te pakken hebben gekregen kunnen we nog over de bergkam verder naar de Feuerstatterkopf. Over besneeuwde bergweggetjes dalen we weer af naar Sibratsgfäll.