Winterwandeltochten 2022
 • Bergwandelen met Frederike Bloemers

Algemeen: de organisatie van deze zes-daagse is in handen van het reisbureau Snowleopard Reizen, Bergwandelen-Bloemers gidst deze tocht. Het National Park Hohe Tauern is uitermate geschikt voor mooie sneeuwschoenwandelingen. Er zijn volop sneeuwschoenmogelijkheden, reden waarom het programma hieronder een indicatie is. Mallnitz ligt aan het einde van de Tauern-vallei, de nabijheid van de bergen in combinatie met de zeer goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, maakt dit bergdorp een waardevolle vakantiebestemming voor iedereen die zijn auto thuis wil laten!

Prijs: €1265,- inclusief treinreis (korting bij eigen vervoer) en huur materialen, exlusief eigen consumpties en dergelijke. Voor meer details kijk op de genoemde website.

Aantal deelnemers: tussen de 6 en 12 personen.

Inschrijven: dit kan deze keer bij https://www.snowleopard.nl/reis/sneeuwwandelreis-karnten-oostenrijk/ Kijk daar ook voor algemene voorwaarden.

Accomodatie: Het hotel (met sauna en wellness) staat in het dorpje Mallnitz (1191m). Ruime 2-persoonskamers met badkamer, w.c. en Wifi. Uitgebreid ontbijtbuffet en diner met meer gangen menu en saladebuffet. Lunchpakket wordt voor ons bereid met (Marsch-) thee voor de eigen thermoskan. Moderne wellness met sauna en rustruimte. Gelegen in dorp met officieel predikaat “Heilklimatische Höhenluftkurort’.Uitstekend per trein bereikbaar.

Materiaal: Een paklijst (de reguliere lijst èn de lijst met extra spullen voor in de winter) staat op deze website, onder Programma. Voor sneeuwschoenen en stokken en het lawinemateriaal (zender, schep en sonde) wordt gezorgd.

Ervaring en conditie: het is niet nodig om ervaring te hebben met sneeuwschoenen, na even wennen loop je er zo mee weg. Wel is het belangrijk dat je probleemloos tussen de 3,5 en 5 uur met een dagrugzakje kunt wandelen.

Transport: Wij reizen in één dag per trein, zowel heen als terug. Vanaf het station is het enkele minuten met de taxi naar ons verblijf voor de komende week. Reis je liever zelfstandig dan krijg je een korting op de deelnameprijs van €135, zie de website van Snowleopard.

Programma: de hieronder genoemde sneeuwschoenwandelingen zijn voorbeelden van mogelijkheden die zijn besproken met Markus Supersberger (sic!), wintergids en eigenaar van het hotel. De keuze van de tochten maakt de gids en is, zoals altijd, afhankelijk van het weer, de sneeuwcondities en het wandelniveau van de deelnemers.

 • Stockerhütte en Jausenstation Jamnigalm
  Vanuit Mallnitz lopen we het Tauerntal in naar de Stockerhütte op 1290m hoogte of verder naar het Jausenstation Jamnigalm.
 • Schwussnerhütte
  Met taxi-vervoer naar de parkeerplaats van de Ankogel-banen. Hier start een mooie dalwandeling in het Seebachtal. Doel is de Schwussnerhütte op 1328m.
 • Auernigbodenhütte
  Vanuit Mallnitz oostwaarts naar de Auernigbodenhütte op 1680m.
 • Häusleralm Deze tocht loopt zuidwestwaarts Mallnitz uit naar het Tauernblick uitzichtpunt Häusleralm op 1886m.
 • Dösenerhütte
  Met taxi-vervoer rijden we naar parkeerplaats Dösental en maken we een wandeling naar de Konradhütte. Indien mogelijk en gewenst kunnen we doorlopen naar de Dösenerhütte op 1976m.
 • Kaponig
  Iets verder weg van Mallnitz ligt het dal van Kaponig. Met taxi-vervoer naar de parkeerplaats en dan volgt een prachtige wandeling via de Stranighütte op 1500m en de Bodenhütte op 1700m naar de oude Jachthut de Moosbodenhütte
 • Hagener Hütte
  Zie wandeling Stockerhütte. Waar de eerste tocht eindigt, start deze pittige wandeling naar de Hagener Hütte op 2448m hoogte. Met vervoer naar de parkeerplaats Jausenstation en door glooiend landschap dat steeds steiler wordt naar het hoogste punt. De afdaling volgt een meer westelijke route door het dal.
 • Romaten
  Bij goede omstandigheden vanaf het Jausenstation Jamnigalm, westelijk om de Feldspitz naar de bergtop Romaten, 2696m.
 • Arthur von Schmid Haus
  Zie route Dösenerhütte, maar nu klimmen we verder naar het Arthur von Schmid Haus gelegen aan de Dösner See op 2275m.

Tenslotte is het mogelijk om één dag een meer inspannende wandeling met een lokale gids te maken.