ZOMERPROGRAMMA 2022
  • Bergwandelen met Frederike Bloemers

 

210709 H Savoie 9

 Algemeen

Een meer gevarieerde bergweek dan deze kun je je niet voorstellen. Ook voor deze huttentocht is een fit en goed getraind lichaam van belang. De tocht gaat door het verlaten en ruige Ober-Engadin. We steken passen over van boven de 2000 meter die schitterend uitzicht bieden, o.a. op de 4000 meter hoge Bernina. Vanaf het mondaine Davos vertrekken we direct richting het ongerepte hooggebergte. En daar komen we alleen halverwege de week enigszins uit wanneer we logeren in het fraaie bergdorpje Bergün. Verder doorkruisen we het rotsachtige gebied tot we vlakbij de Julierpas weer de bewoonde wereld inkomen.

Prijs: €1095,- voor begeleiding en 7 overnachtingen, vol pension (met lunchpakket), met lunchpakket. Niet inbegrepen zijn de heen- en terugreis, eigen consumpties en eventueel lokaal vervoer.

Aantal deelnemers: tussen de 3 en 8 personen.

Inschrijven:  vóór 1 juli 2022 (wegens grote belangstelling de inschrijfdatum 2 weken vervroegd) op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact

Vereiste conditie en ervaring

Je hoeft niet persé ervaring te hebben met huttentochten, wel is een goede conditie vereist, want je wandelt met een rugzak van zo’n 10 kg. en per dag ca. 5-7 uur (exclusief pauzes),

Accommodatie

We slapen in zeer uiteenlopende vormen van onderkomen. In Davos hebben we een jeugdherberg, verder overnachten we in berghutten, waarvan 1 onbemand is en in 2 hotels, waarvan 1 met een bed van stro! Tegen bijbetaling zijn soms kamers te verkrijgen, neem hiervoor contact met ons op.

Paklijst

Deze staat op de website onder deze tab Programma.

Transport

De afstand naar het beginpunt over de autoweg is vanaf Den Haag 960 km. Frederike coördineert desgewenst het poolen met auto's. Deze reis is ook uitstekend met de trein te maken. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de treinkaartjes.

Programma

Onderstaand programma kan, indien nodig, aangepast worden aan weer- en andere onvoorziene omstandigheden. Een nadere omschrijving van de dagetappes volgt op deze website vóór 1 mei.

Dag 1. Davos

 We komen aan uiterlijk 18.00u. in de jeugdherberg in Davos. Na het gezamenlijke avondmaaltijd bespreken we het programma en pakken we onze rugzak voor de komende week.

 Dag 2. Naar Grialetschhütte (2542m)

Eerst met bus naar Flüelapas, dan langs Alp Grialetsch (2540m) naar de gelijknamige Grialetsch-hut (2156m). De moedigen onder ons wagen een duik in een van de nabijgelegen bergmeren! Tegen bijbetaling zijn hier kleinere kamers te huren, voor zover die nog beschikbaar zijn. Neem dan snel contact met ons op!

Duur: 2,5 uur. Stijgen: 500m., dalen: 140m.

Dag 3. Naar Keschhütte (2632m.)

Vanaf ons overnachtingshut dalen we 500 meter naar het verstilde dal van de Dischmabach. Omgeven door bergtoppen van 3000 meter en hoger stijgen we naar de Scalettapas (2600m.). We zitten midden in het hart van het Ober-Engadin, wàt een ambiance! Nog een forse aflopende tippel 400 meter lager en dan weer omhoog naar ons einddoel. Daar worden we met open armen door de Wirten Ursula en Balthasar ontvangen.

Duur: 5,5 uur. Stijgen: 1000m., dalen 820m.

Dag 4. Naar Es-Cha hütte (2594m.)

Langs de Alp digl Chant (1999m.) met kaasboerderij en dan naar de Fuorcl di Pischa (2874m.). We hebben een schitterend uitzicht op de witte top van de Piz Bernina (4048m. hoog)! Tegen bijbetaling zijn hier kleinere kamers te huren, voor zover die nog beschikbaar zijn. Neem dan snel contact met ons op!

Duur: 5,5 uur. Stijgen 970m., dalen: 1000m.

Dag 5. Naar Bergün (1364m.)

Via Hospiz Albula (2312m.), heerlijke taart na 2 uur lopen en dan lange afdaling van ruim 10 km. In het bezienswaardige Bergün slapen we in Bergkurhaus Bergün. Daar kopen we ook in een winkel ons avondeten, 2x lunch, ontbijt en tochtenproviand want de volgende hut is onbemand! Dat wordt dus een iets vollere rugzak dan gebruikelijk.

Duur: 6 uur. Stijgen: 60m., dalen 1300m.

Dag 6. Naar Chamonas d’Ela (2252m.)  

In deze hut moeten we ons zelf meegenomen potje koken. Er is een houtkachel en in het weekend, vermoedelijk ook de vrijdag, kunnen we frisdrank, wijn en bier kopen.

Duur: 3 uur Stijgen: 900m. (7 km)

Dag 7. Naar Alp Flix (ca. 2000m.)

Over de Pass d’Ela (2723m.) naar het Berghaus Piz Platta in Alp Flix (1800m.). Hier worden we verwend met een 4-gangendiner en kruipen daarna moe maar voldaan in .... het stro! Als je dat echt niet ziet zitten is er tegen bijbetaling een 2-persoons kamer beschikbaar.

Duur: 7 uur Stijgen: 1000m., dalen: 1240m.

Dag 8. Naar Davos

We reizen met bus en trein naar Davos. Daar pakken we de auto of de trein en gaan na een ongelooflijk mooie week huiswaarts.