ZOMERPROGRAMMA 2022
  • Bergwandelen met Frederike Bloemers

Tour des Fiz2

Algemeen

In de Franse Haute-Savoie, vlakbij de Zwitserse grens en zo’n 30 km. ten zuiden van het Meer van Genève, ligt het dorpje Chapelle d’Abondance (1027m.). En daar staat het rustieke hotel L’Esprit de Montagne, opgericht door een sympathieke en sportieve Nederlander. De omgeving is ongekend gevarieerd met meren, beken, moerassen en natuurlijk veel bergen. Bloemen volop in dit seizoen en grote kans dat we steenbokken en marmotten tegenkomen. Aan cultuur is ook geen gebrek, want op loopafstand is de abdij van Abondance uit de XIIe eeuw te bezichtigen en er is een kaaswinkel van de Abondance kaas. Ook valt er geologisch veel te leren, want het gebied is een van de 4 Franse “geoparken” van UNESCO.

Prijs: € 925,- incl. begeleiding, 6 overnachtingen, vol pension (met lunchpakket), excl. reis erheen en terug, kosten voor lokaal vervoer, zoals bus en kabelbaan en eigen versnaperingen.

Aantal deelnemers: tussen 3 en 8.

Inschrijven: voor 10 juni 2022 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact

Vereiste ervaring en conditie

Voor deze wandelweek is geen ervaring nodig, wel is het prettig als je een redelijke wandelconditie hebt. Natuurlijk kun je rustdagen houden maar eenmaal mee op stap, dan is het belangrijk als groep bij elkaar te blijven. Bij vragen hierover, neem contact op!

Transport

Het is mogelijk met een trein en bus hierheen te reizen. De afstand naar het beginpunt over de autoweg is vanaf Utrecht 930 km. Frederike bevordert dat er gepoold wordt met auto’s.

Accommodatie

Het eten is uitstekend en er zijn een sauna, biljartkamer, yogamatten en last but not least een grote tuin met zitjes en wilde alpenbloemen. Er zijn 2-persoonskamers gereserveerd, voor een 1-persoonskamer betaal je €50 per nacht extra. Alle kamers hebben een eigen wastafel, douche en w.c.

Paklijst

Deze staat op de website onder deze tab Programma.

Programma

Hieronder staat een greep uit de vele mogelijke tochten, die hier te maken zijn. Alle wandelingen variëren tussen de 4 en de 5,5 uur, pauzes niet meegerekend.

Dag 1 Pertuis (1649m.)

Deze eerste dag lopen we rustig in en gaan direct vanaf ons hotel over een mooi bospad naar Les chalets de Pertuis. De dapperen onder ons nemen een duik in het meertje en samen kunnen we dan weer terugrennen.

Dag 2 Lac de Tavaneuse (1805m.)

Vanaf parkeerplaats Prétairié (1128m.), vlak onder Abondance, kunnen we een prachtige lus naar dit meer wandelen.

Dag 3 Lac de Darbon (1813m.)

Met de auto naar parkeerplaats Bise (1500m.) lopen fraaie ronde naar het Lac de Darbon (1813m.) via drie pasjes van ruim 100 meter hoger.

Dag 4 Pointe des Mattes (1966m.)

Hier lopen we vanaf het hotel naar toe en kunnen lekker lunchen bij Refuge de Trébantaz (1871m.). Als we willen kunnen we een (wat langere) ronde maken.

Dag 5 Oversteek boven Vallée d’Abondance (1943m.)

Het zou mooi zijn als we goed weer zouden hebben om de laatste dag met een mooie traverse te kunnen afsluiten! Deze kam ligt op de grens met Zwitserland en biedt een prachtig uitzicht op het meer van Genève. Met bus en liftje naar Chatel en hoog over de lift 400 meter omhoog en dan geheel via de kam en toppen boven de Vallée d’Abondance terug naar boven het hotel en dan met de lift (op 1300m) terug naar ons hotel.

 Dag 6 Naar huis

Nog een goed ontbijt, we zeggen elkaar na een heerlijke en sportieve week gedag en vertrekken huiswaarts.