Steenbreek

Zomerprogramma 2023

Zesdaagse huttentocht in Graubünden, 25 juni t/m 2 juli 2023-INSCHRIJVING GESLOTEN

 Wat je gaat beleven:

Was deze huttentocht in september al bijzonder mooi, in de vroege zomer zal die wegens de bloemenzeeën nog kleurrijker zijn! Gezien de enthousiaste reacties van alle deelnemers en niet in de laatste plats van mijzelf, op deze trekking van vorig jaar, komt dus nu een herhaling.

Aantal deelnemers: maximaal 8.

Vereiste conditie en ervaring: een uitstekende conditie, ervaring met wandelen in de bergen met rugzak is vereist.

Accommodatie: er wordt 4 nachten in berghutten geslapen, met kleine of grote slaapzalen. Soms is een 2-persoonskamer beschikbaar, zie hieronder. Verder overnachten we een nacht in een jeugdherberg en in 2 hotels. Wees verzekerd van overal uitstekende maaltijden, in de hotels zelfs van culinaire diners!

Transport: er is een prima treinverbinding van Nederland naar Davos. Mogelijk wordt er in overleg vanuit Nederland met auto’s gepooled.

Prijs: €985,- incl. begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. alle vervoerskosten en consumpties tussendoor.

Aanmelden: vóór 10 mei 2023 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact

Zesdaagse Bärentrek door Berner Oberland, 24 t/m 31 augustus 2023 - VOLGEBOEKT

wandelen barentrek zwitserland lauterbrunnental 01 2

 Wat je gaat beleven:

Deze wandelingen zijn ronduit fabelachtig mooi. Elke dag worden we weer op nieuwe vergezichten getrakteerd en lopen we door het hart van de Alpenwereld. We zien maar liefst 8 van de 47 vierduizenders, die Zwitserland rijk is, sommige van heel dichtbij. Bergreuzen als Eiger, Mönch, Jungfrau dwingen ontzag af. Ook al zullen we toeristische trekpleisters passeren, we lopen daar weer snel vandaan. Af en toe maken we gebruik van kabelbanen en tandradtreintje maar die hinderen geenszins de stilte en leegte in het berglandschap. Ik durf te stellen dat deze trektocht een topper in mijn gidsencarrière

Aantal deelnemers: maximaal 8.

Vereiste conditie en ervaring: uitstekende conditie, ervaring met wandelen in de bergen met rugzak is vereist.

Accomodatie: elke overnachtingsplek van deze week zal als een oase in de woeste bergomgeving zijn. Je voelt je altijd welkom en het soms eenvoudige "Bergsteigeressen" zal altijd prima smaken. Meestal slapen we in kleine slaapzalen, hieronder lees je waar en wanneer kamers beschikbaar zijn.

Transport: Zo mogelijk poolen we en gaan per auto naar Meiringen: 9,5 uur (zonder pauze) en 870 km. Ook is er een goede treinverbinding naar Meiringen (terugreis is vanaf andere plaats: Kandersteg). Reken op extra kosten voor lokaal vervoer.

Prijs: €985,- incl. begeleiding, 7 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. alle vervoerskosten en consumpties tussendoor.

Aanmelden: vóór 10 juni 2023 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact

Zes tochten Mont Blanc-gebied, 15 t/m 21 september 2023 (datum is 5 dagen opgeschoven)

 Wat je gaat beleven:

Het Mont Blancgebied is enorm populair en niet voor niets! Al vanaf het dal van Chamonix kan je de indrukwekkende granietbergen zien en de wandelmogelijkheden zijn met of zonder gebruik van de kabelbanen oneindig groot. We zitten opzettelijk aan het eind van het hoogseizoen, om de drukte te vermijden en te genieten van het rustige nazomerweer.

Aantal deelnemers: maximaal 6.

Vereiste conditie en ervaring: een goede conditie, je kunt prima zonder ervaring met wandelen in de bergen mee.

Accommodatie: de overnachtingsplekken bestaan uit eenvoudige pensions, met slaapzaaltjes van 4 of 6 bedden. Douche en w.c. zijn op de gang. De keuken is altijd op z'n Frans, vaak vegetarisch en altijd smaakvol. Éenmaal slapen we in een echte, schitterend gelegen berghut. Daar slapen we in een zogenaamd dortoir en er is geen douche.

Transport:  of je per trein of per auto komt, ter plaatse rijdt er door het Chamonixdal een pendelbus. Deze is zo goed als zeker gratis en heeft een grote frequentie, waardoor de wandelmogelijkheden legio zijn!

Prijs: €845,- incl. begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket, exclusief alle vervoerskosten en consumpties tussendoor.

Aanmelden: vóór 20 juli 2023 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact