Steenbreek

Zesdaagse Bärentrek door Berner Oberland, 24 t/m 31 augustus 2023 - VOLGEBOEKT

wandelen barentrek zwitserland lauterbrunnental 01 2

 Wat je gaat beleven:

Deze wandelingen zijn ronduit fabelachtig mooi. Elke dag worden we weer op nieuwe vergezichten getrakteerd en lopen we door het hart van de Alpenwereld. We zien maar liefst 8 van de 47 vierduizenders, die Zwitserland rijk is, sommige van heel dichtbij. Bergreuzen als Eiger, Mönch, Jungfrau dwingen ontzag af. Ook al zullen we toeristische trekpleisters passeren, we lopen daar weer snel vandaan. Af en toe maken we gebruik van kabelbanen en tandradtreintje maar die hinderen geenszins de stilte en leegte in het berglandschap. Ik durf te stellen dat deze trektocht een topper in mijn gidsencarrière

Aantal deelnemers: maximaal 8.

Vereiste conditie en ervaring: uitstekende conditie, ervaring met wandelen in de bergen met rugzak is vereist.

Accomodatie: elke overnachtingsplek van deze week zal als een oase in de woeste bergomgeving zijn. Je voelt je altijd welkom en het soms eenvoudige "Bergsteigeressen" zal altijd prima smaken. Meestal slapen we in kleine slaapzalen, hieronder lees je waar en wanneer kamers beschikbaar zijn.

Transport: Zo mogelijk poolen we en gaan per auto naar Meiringen: 9,5 uur (zonder pauze) en 870 km. Ook is er een goede treinverbinding naar Meiringen (terugreis is vanaf andere plaats: Kandersteg). Reken op extra kosten voor lokaal vervoer.

Prijs: €985,- incl. begeleiding, 7 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. alle vervoerskosten en consumpties tussendoor.

Aanmelden: vóór 10 juni 2023 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact

Programma:

1e dag 24/8: Meiringen (600m)

We spreken af in hotel Meiringen, naast het treinstation gelegen. Tijdens het eten maken we kennis met elkaar en nemen onze bagage voor de rest van de week door. Het is belangrijk dat de rugzakken en de inhoud zo weinig mogelijk wegen, zie verder bij tabblad Paklijst.

2e dag 25/8: Meiringen - Brochhütte (1505m)

We beginnen onze trektocht rustig aan en gaan langzaam acclimatiserend omhoog. We wandelen al snel langs een prachtige waterval en worden we onmiddellijk getracteerd op uitzichten op de kalkrotsen van de Engelhörner. We slapen in de Brochhütte (1505m), een nu keurig opgenknapte voormalige koeienstal! Met een eigen grote kamer voor onszelf, er is een 2-persoonskamer beschikbaar tegen bijbetaling.

↑ 950 m ↓ 0 m, 10 km. 3,5 uur.

3e dag 26/8: Brochhütte - Grosse Scheidegg - Kleine Scheidegg (2319m)

Eerst nemen we 20 minuten de postbus naar de Grosse Scheidegg (1962m). Vandaar dalen we af naar het alpendorp Grindelwald, 1034 m. Hier puffen we uit op een zonnig terras en stijgen per Jungfraubahn naar Alpiglen, 1616 m. Adembenemende toppen rijzen vlak voor onze ogen op. We kunnen onderlangs de spectaculaire Eigernoordwand lopen of die op afstand houden. Zelfs ’s avonds en ’s nachts blijven we te midden van deze wereld. We verblijven in de Jungfrau Lodge op de Kleine Scheidegg (2061m), we hebben een slaapzaal en 2 1-persoons kamers zijn beschikbaar tegen bijbetaling.

↑0m. ↓ 900 m, 8 km., 3uur - dan een treintje- ↑ 450m ↓ 0 m., 6,6 km. 2uur. Totaal 5 uur.

4. 27/8: Kleine Scheidegg – Rotstockhütte (2043m)

Het zicht op de Eiger, Mönch en Jungfrau blijft ons vandaag begeleiden. Om het Lauterbrunnental (820m) te bereiken dalen we langs de  smalle kloof van de Trümmelbach af. Deze beek maakt een schitterende waterval, waar we vlak langs lopen. We lopen een halfuurtje langs de Lütschinen van Lauterbrunnen naar het Schilthornbaantje. Dat brengt ons naar Gimmelwald op 1360m. De tweede wandeletappe gaat door het wildromantische Sefinendal, met uitzicht op de Gspaltenhorn. Heerlijk om weer door een heuse hüttenwirt ontvangen te worden in de Rotstockhütte (2039m)!

↑ 86 m ↓ 1100m, 9,5 km., 3uur -dan een kabelbaantje- ↑801 m ↓135m, 6,5 km., 2,5 uur. Totaal 5,5 uur.

5e dag 28/8: Rotstockhütte - Griesalp (1440m)

De keuken van deze hut staat bekend om zijn kwaliteit. We beginnen dan ook goed verzorgd met een stijging naar de 2612m hoge pas van de Sefinenfurgge. De afdaling kent enkele met staalkabel gezekerde stappen. We komen in het stille Kiental en lopen naar het sympathieke Berggasthaus Golderli op 1500m, gelegen bij het dorpje Griesalp.

↑ 600 m ↓ 1200 m. 9,6 km., 4 uur.

6e dag 29/8: Griesalp - Blümlisalphütte (2835m)

We maken een schitterende pasovergang van het Kiental naar het Kandertal, dat omgeven is door witte gletsjers. We lopen gestaag omhoog en bereiken het hoogste punt van onze tocht: 2778m. Slechts nog 50 hoogtemeters erbij en we staan voor de ingang van ons volgende onderkomen: de sfeervolle Blümlisalphütte. Het uitzicht op de gletschers is overweldigend.

↑ 1400 m ↓20m, 6,4 km., 4 uur.

7e dag 30/8: Blümlisalphütte  - Oeschinensee/Kandersteg (1594m)

Volgens het gidsje biedt deze “Königsetappe beeindruckende Naturschauspiele” en daar is geen woord teveel van gezegd. We kijken naar het kobaltblauwe Oeschinenmeer diep onder ons en nemen er alle tijd voor om deze pittige afdaling te maken. In het luxe Berggasthaus Arva aan het meer worden we warm verwelkomd.

↑ 70m ↓ 1600m, 9,7km., 4 uur.

8e dag 31/8  Kandersteg/Oeschinensee - huiswaarts

We lopen een halfuurtje horizontaal naar het kabelbaantje en zoeven 500 meter omlaag naar Kandersteg. Daar nemen we de trein naar Nederland of eerst naar Meiringen om daar de auto te halen. Vol indrukken, moe en voldaan nemen we afscheid van elkaar.