Steenbreek

Zesdaagse huttentocht in Graubünden, 25 juni t/m 2 juli 2023-INSCHRIJVING GESLOTEN

 Wat je gaat beleven:

Was deze huttentocht in september al bijzonder mooi, in de vroege zomer zal die wegens de bloemenzeeën nog kleurrijker zijn! Gezien de enthousiaste reacties van alle deelnemers en niet in de laatste plats van mijzelf, op deze trekking van vorig jaar, komt dus nu een herhaling.

Aantal deelnemers: maximaal 8.

Vereiste conditie en ervaring: een uitstekende conditie, ervaring met wandelen in de bergen met rugzak is vereist.

Accommodatie: er wordt 4 nachten in berghutten geslapen, met kleine of grote slaapzalen. Soms is een 2-persoonskamer beschikbaar, zie hieronder. Verder overnachten we een nacht in een jeugdherberg en in 2 hotels. Wees verzekerd van overal uitstekende maaltijden, in de hotels zelfs van culinaire diners!

Transport: er is een prima treinverbinding van Nederland naar Davos. Mogelijk wordt er in overleg vanuit Nederland met auto’s gepooled.

Prijs: €985,- incl. begeleiding, 6 overnachtingen half pension met lunchpakket, excl. alle vervoerskosten en consumpties tussendoor.

Aanmelden: vóór 10 mei 2023 op http://www.bergwandelen-bloemers.nl/contact

Programma:

1e dag. 25 juni  Davos

We ontmoeten elkaar in het voormalige sanatorium van Davos, nu ingericht als jeugdherberg. Daar hebben we comfortabele 2-persoonskamers. We maken kennis met elkaar en pakken na het eenvoudige maar smaakvolle diner onze spullen voor de huttentocht.

2e dag. 26 juni Grialetschhütte (2542m)

Met de autobus gaan we eerst naar de Flüelapas (2330m).  Vandaar lopen we rustig naar de berghut, want we zijn nog niet geacclimatiseerd. De moedigen wagen een duik in een het achter de hut gelegen bergmeer. Ook kunnen we voor of na het avondeten nog wat rondwandelen, met een grote kans om gemzen te spotten!

Duur: 2,5 uur. Stijgen: 500m., dalen: 140m.

3e dag. 27 juni Keschhütte (2632m)

Eerst dalen we een klein uurtje en stijgen dan langzaam naar de Scalettapas (2605m). Van daaraf kun je Keschhütte al zien liggen. Langs een overweldigend ruim dal van de Ova Funtaunarivier lopen we over een soms wat smal pad naar de hut.

Duur: 5,5 uur. Stijgen: 1000m., dalen 820m.

4e dag. 28 juni Es-Cha hütte (2594m)  

Wat een gevarieerde dag wordt dit! Omdat we niet de directe weg over een gletsjer willen nemen, moeten we een aardig eind om de bergketen heen lopen. Bij een boerderij kunnen we joghurt en alpenkaas nuttigen, precies op de goeie plek gelegen voor een innerlijke versterking. Want daarna volgt een forste stijging naar de Fuorcl di Pischa (2874m). We worden daarna beloond met een imposant uitzicht op het 4000-metermassief van de Piz Bernina!
Duur: 5,5 uur. Stijgen 970, dalen: 1000m.

5e dag. 29 juni Bergün (1364m)

Na een forse maar geleidelijke afdaling smullen we in het restaurant Albula (2312m) van de Engadiner Nusstorte. Dan gaat het langs het schitterende merengebied van Igls Plans naar de beroemde spoorlijn van de Rhätische Bahn. Die zorgt voor genoeg afleiding bij de best lange afdaling van ruim 10 km. Wat een genot om in het statige, voormalige Churhaus van Bergün welkom geheten te worden! We slapen in een zaaltje, maar tegen bijbetaling is een 2-persoons kamer beschikbaar.

Duur: 6 uur. Stijgen: 60m., dalen 1300m.

6e dag. 30 juni Chamonas d’Ela (2252m)  

Op onze kousevoeten zaten we aan het verrukkelijke diner en smullen we deze onze ochtend van het zeer luxe ontbijtbuffet. Voordat we de rugzakken weer op doen bekijken we het historische dorpje van Bergün en bezoeken we het mooi beschilderde kerkje. Ook doen we inkopen voor de onbemande hut waar we die avond vertoeven. Het wordt een relatief korte wandeltocht. Eenmaal in de Elahut doen we de houtkachel aan om daar onze zelf meegebrachte kaasfondue op te warmen!

Duur: 2,5 uur. Stijgen: 900m stijgen, dalen 0m.

7e dag. 1 juli Alp Flix (2000m.)

Onze laatste dag van de huttentocht is onvergetelijk mooi en afwisselend. Maar ook best pittig, want lang. Mogelijk zien we gemzen in deze ruige verlatenheid. Maar we krijgen wel wat terug voor onze inspanning: het contrast aan luxe kan niet groter zijn dan hier! Want we slapen in het stro, in een voormalige koeienstal. Met onze lakenzak liggen we onder ouderwetse paardendekens en de w.c. is in het hoofdgebouw. Best primitief dus, maarrrr: we krijgen een zeer culinair 4-gangendiner voorgeschoteld! En als je die stal niet ziet zitten, er is tegen bijbetaling een 2-persoonskamer met douche beschikbaar.

Duur: 6 uur, 1000m. stijgen, 1240m. dalen.

8e dag. 2 juli Terug naar Davos

Met bus en trein reizen we via Tiefencastel terug naar Davos. Daar zeggen we elkaar goeiendag en reist een ieder op zijn eigen wijze terug of verder!